x

OBZNANA : Dao sam riječ!

Ivica Smolec

URBI ET ORBI!


Obožavao sam pivo još otkad sam se odbio od sise, pušio sam prosječno tri kutije cigareta dnevno četrdeset godina. Imao sam i tri lule u rezervi.

U podne 7. ožujka 2010. godine upriličena je svečanost. Domaćin JA1, gost JA2. Na stol pored otvorenog prozora JA1 je poslagao pepeljaru, kutiju Marlboroa i najdraži upaljač. I, ispred obojice,  šalicu jake, gorke crne kave. Sjeli su svečano uz poredane rekvizite. JA1 je upalio cigaretu, povukao duboko. Ispuhnuo, srknuo kavu.
A zatim je počelo. Vukao je dimove bjesomučno, dimila mu se cijela glava. Gusti sivi dim ugodno je grizao unutrašnjost a zatim izlazio kroz usta, kroz nos, valjda i kroz uši. Uskoro se nije više imalo što uvlačiti. Stavio je opušak s nagorjelim filterom među vrhove palca i srednjeg prsta i zafrljio ga u nepoznato.

―Ti si bila zadnja! - i bila je.

JA1 odlebdio je, rasplinuo se i nestao s dimom. Za stolom je ostao JA2, nesiguran, zamišljen i sam.

Postoji život
Danas je(Ovo su automatski brojači pa genitiv mjeseci i dana nije uvijek ispravan.)


Sam sebi dao sam riječ pa će to potrajati duže od tih i koji mjesec, vjerojatno doživotno.
Ako se potpuno ne prestanem poštovati.


Tempus transit, ego memini vitae.


posjeta iz 117 država  ▬  StatCounter  ▬  Ispravan CSS3 prema W3C!  ▬  W3C je na ovoj stranici pronašao sedam grešaka koje ne mogu otkloniti. Greške su na slici s reklamnim linkom, 
koju je postavio 000webhost  u donjem desnom kutu! (000webhost mi daje beswplatan prostor na mreži.)  ▬  © 2004 - 2019.Ivica Smolec, www.ivica.info

www.000webhost.com