x

O ljubavi i tuzi

Ivica Smolec

 StatCounter


Ispravan CSS3 prema W3C! W3C je na ovoj stranici pronašao sedam grešaka koje ne mogu otkloniti. Greške su na slici s reklamnim linkom, 
koju je postavio 000webhost  u donjem desnom kutu! (000webhost mi daje beswplatan prostor na mreži.)

Webutation


 

 Danas je 

 

O ljubavi i tuzi - pjesme i priče


Knjiga je tiskana u prosincu 2009. godine. Imala je dva predstavljanja, oba u Zagrebu, u "Jutru poezije" i u Udruzi umjetnika "August Šenoa". Obje promocije održane su u travnju 2010. godine.

Urednik i pisac predgovora je profesor Milan Ilić. Obradu fotografija i grafičko uređenje knjige, korice, prijelom i pripremu za tisak napravio sam sam. Knjiga ima meki uvez i 94 numerirane stranice. Nominalni nakladnik je "Spark".

Sastoji se od četiri poglavlja:

 

Ivica Smolec: O ljubavi i tuzi - pjesme i priče

Iako nisam tražio sponzore, na ramena su mi sletjeli anđeli:

Sanja Damjan, pjesnikinja iz Koprivnice, zapažena na brojnim recitalima poezije kajkavskog izričaja. Sanju još nisam osobno upoznao, poznam ju samo preko interneta i iz dopisivanja!

Carmen Sagner iz Zagreba, mama Carmen, majka pokojnog pjesnika Olega Sagnera. Radio sam lekturu rukopisa obje njegove knjige,"Sad kad su djevojke najljepše" i "Trgovina na korzu".

Valentina Vukman Zelić, pjesnikinja iz Dubrovnika. Izdala do sada tri zbirke, "Blago moje skrivene škrinje", "Zatajena" na koju sam napisao osvrt i "Uglazbljeni koraci" kojoj sam bio urednik i napisao joj pogovor. U pripremi je i četvrta knjiga.

Tiskara I.T.M. Vrbovec, s kojom sam surađivao više godina, također mi je izašla ususret.

Hvala im!

Iz predgovora:

Njegova poezija jednostavna je i bliska. Ivica ne teži „modernizmu i eksperimentu“. On progovara običnim, svakodnevnim jezikom protkanim finim metaforama. Njegov stih je tečan. Često poseže za rimom, naročito u izvanredno formiranim sonetima, ali ta rima djeluje spontano, nije ni „nasilna“ ni „silovana“.

To je poezija koju možeš nekome „šapnuti na uho“, poezija koja se govori „ispod glasa“ dok sjediš sam u parku na klupi i prebireš po sjećanjima tražeći neke davno izgubljene ljubavi, poezija koju ćeš „viknuti glasno“ kad vidiš nepravdu i bijedu, poezija koju „treba slušati“ kad je netko drugi izgovara. Osobno vjerujem u takvu poeziju.

A što se tiče kratke proze, ona je u potpunosti na tragu autorove poezije, i po tematici, i po izboru „glavnih likova“ i po odnosu prema životu. Rekao bih da je i ova proza, kao i poezija, obojena „plavom bojom tuge“ i „zelenom bojom osamljenosti“.

Ljubav i tuga, san i smrt. Između toga, traganje za životom.

Milan Ilić, prof.


Bogomoljkina ljubav - fotografirao Alen Framić, grafički obradio Ivica Smolec

Slika s prve stranice drugog poglavlja, "O ljubavi i tuzi između muškarca i žene". S dozvolom Alena Framića grafički sam uredio njegovu fotografiju i ugradio u knjigu u ovom obliku.


 

strel
Izbornik u lijevom stupcu krije oko dvije stotine mojih pjesama i nekoliko priča, te nekoliko pjesama drugih pjesnika.


 

Na početak stranice


© 2004 - 2019. Ivica Smolec

 

www.000webhost.com