x

"Spark"

Ivica Smolec - aktivnosti u Udruzi

Danas je 

 

Od 2005. do 2014. godine bio sam član Udruge umjetnika "Spark" iz Velike Gorice. Osim recitiranjem svoje poezije na raznim svečanostima, gostovanjima, na radiju, televiziji, spominjanjem u tiskanim medijima, promovirao sam Udrugu kroz još  mnogo drugih aktivnosti. Na ovoj stranici spominjem nekoliko onih koje mi se čine najvažnijima.

Bio sam glavni urednik, lektor i grafički urednik časopisa "Spark", koji je prestao izlaziti zbog nedostatka sredstava. Surađivao sam s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom radi katalogiziranja tog časopisa i knjiga izdanih u nakladi Udruge (dobijanja CIP-a, ISSN-a, ISBN-a, dostava obaveznih primjeraka...).

Organizirao sam pjesničke natječaje "Valentinovo" 2008., 2009., 2010. i 2012. te "Još jedno proljeće" 2013. i "Još jedno proljeće - s tatom ili bez njega" 2014. godine. Na svim tim natječajima bio sam član ili predsjednik prosudbenog odbora, kreirao sam plakate, diplome, priznanja i zahvalnice, animirao pjesnike na učešće, informirao medije.

Volonterski sam kreirao i uređivao internetske stranice Udruge umjetnika „Spark“ (http://www.udruga-umjetnika-spark.hr). Uređivao sam dizajn, birao sadržaj, bio sam novinar, foto i video snimatelj i webmaster tih stranica od 2005. do 2014. godine, kad sam istupio iz Udruge. Svu dokumentaciju stranica (tekstove, fotografije, tehničke podatke mojih kreacija izgleda stranica, poštanske adrese i podatke potrebne za ažuriranje internetske adrese i hostinga itd), ostavio sam Udruzi da bi ih i dalje mogli nadograđivati novim događanjima.

Na preko trideset stranica (poglavlja) pratio sam kronološki sve aktivnosti Udruge, od svečanosti organiziranih gostovanja hrvatskih i stranih umjetnika, gostovanja i predstavljanja Udruge ili nekog njenog člana u Velikoj Gorici, Zagrebu i drugim gradovima, promocije knjiga, likovnih izložbi, koncerata članova. Opisivao sam odvijanja svečanosti proglašenja najboljih pjesama na „Sparkovim“ pjesničkim natječajima. Bilo je i drugih sadržaja.

Zahvalnicu za zalaganje u promociji Udruge umjetnika „Spark“ dobio sam 2008., a ulje na platnu Nevenke Vlašić, kao nagradu "Sparka" za angažman u organizaciji i provedbi valentinovskog pjesničkog natječaja, 2010. godine.

Nakon što sam istupio iz Udruge, sa stranica Udruge sam uklonio svoju poeziju i adrese raznih osobnih stranica na internetu, dakle, sadržaje koji bi služili jedino mojoj osobnoj promociji a ne promociji Udruge.

 Ispravan CSS3 prema W3C!  ▬  © 2004 - 2019. Ivica Smolec, www.ivica.info


www.000webhost.com
www.000webhost.com